Smaczne

Przepisy

Kokardki w sosie

śmietanowym z zielonym dodatkiem

Składniki :

  • 200 g makaronu kokardek lub penne,
  • 125g łososia w kawałku,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 12 szparagów ( około 100 g ),
  • 2 łyżki oliwy,
  • 100 g mrożonego groszku,
  • 100 ml śmietany,
  • sok i skórka z 1/2 cytryny,
  • 2 łyżeczki tartego parmezanu,
  • sól, pieprz, słodka papryka,

Przygotowanie:

W dużym garnku zachowując proporcję 100g surowego makaronu na 1l wody ugotuj makaron.
Oczyszczony kawałek łososia umyj i dopraw solą, pieprzem i papryką.
Następnie grilluj lub usmaż w papilocie. 
Umytym szparagom odetnij zdrewniałe części.
Rozgrzej głęboką patelnię i wrzuć szparagi jak tylko zrumienisz brzegi to wlej oliwę z oliwek i dodaj odrobinę masła.
Możesz od razu dodać groszek i tak całość trzymać jeszcze 5 min.
Wrzuć makaron, podsmaż, wymieszaj składniki.
Dodaj śmietanę i sok z cytryny, zagotuj.
Gotowe. Ułóż na talerzu według własnych upodobań.

Smacznego.

freebety bez depozytu