Składniki :
- 200 g makaronu kokardek lub penne,
- 125g łososia w kawałku,
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 12 szparagów ( około 100 g ),
- 2 łyżki oliwy,
- 100 g mrożonego groszku,
- 100 ml śmietany,
- sok i skórka z 1/2 cytryny,
- 2 łyżeczki tartego parmezanu,
- sól, pieprz, słodka papryka,
Przygotowanie:
W dużym garnku zachowując proporcję 100g surowego makaronu na 1l wody ugotuj makaron.
Oczyszczony kawałek łososia umyj i dopraw solą, pieprzem i papryką.
Następnie grilluj lub usmaż w papilocie.
Umytym szparagom odetnij zdrewniałe części.
Rozgrzej głęboką patelnię i wrzuć szparagi jak tylko zrumienisz brzegi to wlej oliwę z oliwek i dodaj odrobinę masła.
Możesz od razu dodać groszek i tak całość trzymać jeszcze 5 min.
Wrzuć makaron, podsmaż, wymieszaj składniki.
Dodaj śmietanę i sok z cytryny, zagotuj.
Gotowe. Ułóż na talerzu według własnych upodobań.
Smacznego.
